UN CENTRE SOLIDARI

dijous, 30 d’abril del 2009

RESUM DE L'EXCURSIÓ A L'OBSERVATORI FABRA



CONEGUEM COLLSEROLA: pujada nocturna, visita de l'Observatori Fabra i sopar sota les estrelles del dissabte 18 d'abril de 2009

Nou rècord d'assistència! Aquest cop cinquanta-nou excursionistes ens vàrem trobar per pujar a l'Observatori Fabra, uns a peu i els altres motoritzats. Els caminadors van enfilar el carrer Major fins al desert de Sarrià, l'avinguda i la drecera de Vallvidrera per a arribar a la carretera de les Aigües.

Des d'allí, amb la ciutat als peus, ja va aparèixer l'observatori. El recorregut pla de la carretera va contrastar fortament amb la intensa pujada final.

En arribar a l'observatori vam visitar el museu dels instruments antis d'estudi astronòmic, sismològic i metereològic. Al pis de dalt, sota la cúpula, ens esperava el magnífic telescopi que ens va permetre de veure el planeta Saturn i el seu satèl·lit Tità.

Des del balcó de la cúpula, la vista de Barcelona era magnífica. Després, sota el cel estrellat, vam prendre el sopar que dúiem a la motxilla tot contemplant la ciutat il·luminada i la torre de la parròquia que assenyalava Sarrià.

De tornada, avançàrem en mig de la foscor del bosc fins tornar a la carretera de les Aigües. Després, els llums de la ciutat il·luminaren el camí. Va ser una vetllada fenomenal. Us esperem a la propera!

1 comentari:

  1. Els dels Blaus han penjat un bon reportatge de fotos d'aquesta excursió a la seva web. I també d'altres excursions fetes conjuntament. Es poden veure a www.elsblaus.cat/imatges

    ResponElimina