UN CENTRE SOLIDARI

divendres, 22 de juny del 2012

LES REPRESENTACIONS DE L'ÒPERA IL SIGNOR BRUSCHINO


Veure el reportatge fotogràfic.

El passat 1 i 2 de juny al Teatre de Sarrià es va representar l'òpera Il Signor Bruschino, de Rossini. En el darrer exemplar de La Fada de Sarrià es publica l'article L'òpera a Sarrià, en el que, entre altres coses, es parla de l'escenificació d'aquesta obra:

"(...) Una de les darreres activitats ha anat més enllà i s'ha representat una òpera complerta organitzada per la Concertante Barcelona Acadèmia de Música i altres col·laboradors (...), amb una certa escenificació i un gran treball dels cantants. Es tracta de "Il Signor Bruschino", de Gioachino Rossini, òpera còmica definida com a "farsa giocosa per musica" i que és una partitura molt inspirada i divertida, tal i com es va poder notar amb les rialles d'una part del públic assistent. L'espectacle comptava amb la direcció musical de Raul Giménez, que durant molts anys ha fet una carrera de tenor especialista en Rossini (...) i que actualment compagina papers on pot demostrar la seva capacitat creativa amb l'ensenyament de cant i la direcció dels concerts dels seus alumnes. L'espectacle va tenir ritme musical gràcies a la interpretació realitzada per Josep Buforn, al piano, i per la direcció escènica de Fabio Sparvoli, que va donar agilitat i sentit humorístic a la representació.

"Entre els cantants trobem Luciano Miotto, que l'any 1997 va guanyar el tercer premi del concurs de cant Francesc Viñas, que (...) va donar vida al personatrge de "Don Gaudenzio", amb el seu caràcter "bufo". La soprano Sachika Ito, com a Sofia, va aportar una veu timbrada i penetrant, i un cant segur i amb les agilitats necessàreiees per expressar el caràcter entremaliat i despert de la noia. Completaven l'ampli repartiment el tenor Yauci Yanes, com a Florvile, el jove amant de Sofia; Donato di Goia, que interpretà el seu pare; i Juan Carlos Blanco, Raul Baglietto i Maria Goso (...)". 


Albert Vilardell
La fada de Sarrià núm. 15, de 15 de juny / 15 de juliol de 2012, p. 10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada