UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 30 de juny del 2013

VARIACIONS ENIGMÀTIQUES


No coneixem mai ningú del tot. Ens pensem que ho sabem, però només som capaços de veure els aspectes més evidents. I n’hi ha molts més. Variacions Enigmàtiques és una comèdia, una tragèdia, un diàleg filosòfic, una brillantíssima reflexió sobre les diverses cares de l’ésser humà: l’amor, la por, les il·lusions, les frustracions i la impossibilitat de conèixer ningú plenament. 

L’escena se situa l’any 1996 en una illa perduda al Mar de Noruega. Abel Znorko, premi Nobel de Literatura, arrogant i presumptuós, hi viu sol en la seva illa. Ha concedit una entrevista en exclusiva a Erik Larsen, un periodista de províncies. L’aïllament de Znorko amaga secrets de la seva vida que es van revelant a través del diàleg que manté amb Larsen. 

El text -el veritable protagonista d’aquesta obra- equilibra brillantment l’antagonisme dels dos personatges entre l’humor i el drama, la transcendència i la banalitat. Znorko i Larsen encarnen visions oposades que, a mesura que avança l’obra, s’acosten i es radicalitzen en un anar i venir de revelacions que la converteixen en un thriller.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada