UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 14 de novembre del 2016

PRESENTACIÓ DE LA XTAC



La Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, la XTAC, s’ha presentat aquest dimecres 9 de novembre  com una nova eina de treball per a les entitats amb equipaments teatrals pertanyents a la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), impulsora del projecte ara fa un any. 

Aquesta iniciativa pretén dinamitzar la gestió de les sales teatrals d’ateneus del país, treballar en xarxa i establir aliances per a la producció i programació coordinada d’espectacles als ateneus i casals. La voluntat és, d’una banda, afavorir el treball en comú que requereix la cultura popular i de base associativa, i de l’altra, equilibrar el mapa d’oferta territorial de qualitat.

La XTAC ofereix suport a les entitats programadores, facilitant acompanyament i formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en espectacles i en proveïdors, estudiant la possibilitat de formar part d’una plataforma de venda d’entrades compartida, promovent un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part, generant sinèrgies entre els espais i promovent aliances amb projectes  professionals i amateurs. 

Actualment, formen part 27 entitats, amb un total de 30 sales de teatre, que suposen 10.015 butaques, repartides en 23 municipis catalans. Amb aquestes xifres, ha esdevingut la xarxa més gran de teatres de Catalunya. No obstant, la FAC segueix treballant per a que s’incorporin més ateneus que disposin de teatres.

La primera activitat conjunta serà l'homenatge a Montserrat Roig  en un recital que girarà pels teatres de la XTAC “Roig”, recital d’homenatge a Montserrat Roig, amb la direcció de Mònica Lucchetti, coincidint amb els 25 anys de la mort de l’escriptora, periodista i feminista compromesa. Al Teatre de Sarrià es representarà el proper 2 de desembre a les 21h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada