UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 25 de gener del 2011

L'EXCURSIÓ AL PAPIOL


Vint-i-dos caminaires ens vàrem trobar per, en un matí ben fred, emprendre la ruta des de la Floresta. L'itinerari transcorregué per una petita carena, tota urbanitzada, pels termes de la Floresta, Molins de Rei i Valldoreix, seguint una part del camí de la marxa Sarrià-Montserrat. En entrar al terme del Papiol vam trobar el bosc i vam encaminar-nos cap a l'ermita de la Salut per pistes forestals.

L'actual ermita de la Salut fou l'antiga parròquia del Papiol, sota l'advocació de Santa Eulàlia, fins que en el segle XIII es traslladà al seu actual emplaçament al nucli urbà. Gràcies al sol, que ja escalfava prou per dissipar una mica el fred, vam poder esmorzar agradablement i, després de visitar l'església, reprendre el camí amb un nou ànim. Seguint el laberint de pistes forestals vam arribar a l'entrada del poble del Papiol, on es troba el conjunt natural de les Escletxes.

Es tracta d'una formació de roca calcària dipositada sobre sediments d'argila que en moure's van esquerdar la roca donant lloc a les escletxes. Després d'entrar a l'escletxa gran, vam enfilar-nos sobre la roca i la vam travessar tot vigilant on posàvem els peus ja que la vegetació amagava les escletxes més petites. Feta la visita, vam endinsar-nos dins el poble passant pel seu nucli antic presidit per l'imponent castell. Finalment vam baixar fins la vall del Llobregat on l'estació del tren ens esperava per tornar a casa.

Podeu veure el reportatge fotogràfic a l'apartat Fotografies del Centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada