UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 25 de gener del 2011

EL DOCUMENTAL DEL MES: INTO ETERNITY


Divendres 14 i dimecres 26, a les 20:30, al Teatre de Sarrià
La història
Cada dia a tot al món, grans quantitats de residus d’alt nivell radioactiu generats per les centrals nuclears es dipositen en magatzems provisionals, dipòsits vulnerables a catàstrofes naturals o als desastres provocats per l’home.
En aquests moments s’està construint a Finlàndia el primer cementiri nuclear permanent, un complex sistema de túnels subterranis tallats en un subsòl de roca sòlida. Un cop els residus estan emmagatzemats, les instal·lacions s’han de tancar i no es poden tornar a obrir mai més, o almenys fins passats 100.000 anys, el temps durant el qual els residus continuen essent perillosos. Però, som capaços d’assegurar que es mantindran tancats? Com podem advertir els nostres descendents que els residus letals són allà?

El director
Michael Madsen va néixer el 1971 i és director de cinema i artista conceptual. Director de diversos documentals, ha guanyat alguns premis amb To Damascus – A Film on Interpretation (2005). Fundador i líder artístic de la instal·lació Sound/Gallery a la plaça de l’Ajuntament de Copenhagen, Madsen ha estat professor convidat a The Royal Danish Academy of Art, The Danish Film School, i The Danish School of Design.

Premis i festivals
DOX Copenhagen International Documentary Film Festival. Premi del públic. Dinamarca, 2009.
Planete Doc Review. Premi Panasonic Green. Polònia, 2010.
Visions du Reel. Gran Prix. Suïssa, 2010.
Festival des Libertés. Bèlgica, 2010. Llegeix fonèticam

Fitxa tècnica
Direcció i guió: Michael Madsen.
Director de fotografia: Heikki Färm F.S.C.
Edició: Daniel Dencik, Stefan Sundlöf.
Producció: Lise Lense-Møller.
So: Nicolai Linck, Øivind Weingaarde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada