UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 27 d’abril del 2014

LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT I LES SARDANES DEL MES D'ABRIL


Avui és la Mare de Déu de Montserrat que, entre altres advocacions, és la patrona del Centre Excursionista els Blaus. Cada any ho celebren amb un seguit d'actes i esdeveniments -les Festes de la Patrona- que inclou fer-se càrrec de la ballada de sardanes del mes d'abril. És una llarga tradició que enguany ha tingut novetats.


En primer lloc, canvi de dia: la ballada va ser ahir dissabte. Després, canvi de lloc: es va realitzar a la placeta dels Blaus, espai ciutadà que des d'aquest any porta el nom de l'entitat. I en tercer lloc canvi de formació musical: la cobla Baix Llobregat va deixar el lloc al quintet Terres de Marca. Es tracta d'una de les variants que ofereix la plataforma Contrapunt, d'Igualada, que transcriu peces emblemàtiques del repertori sardanístic i les presenta en un format reduït. Un repte experimental d'una sonoritat adient per a celebracions de petit format, tal i com va ser la ballada d'ahir.


Avui els Blaus finalitzen les Festes de la Patrona amb esmorzar de germanor, acte social de lliurament de guardons i cantada de la seva coral. Enhorabona a l'entitat! I avui les Montserrats celebren el seu sant. Felicitats i que totes tinguin un bon dia!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada