UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 8 de març del 2015

HEM OCUPAT EL PARLAMENT!

Una horeta, per passejar per les seves sales i passadissos, i seure en un escó...
Però també per conèixer aquest lloc tant emblemàtic. 

Tothom sap que el Parlament es troba al parc de la Ciutadella, ja que l'edifici formava part de les instal·lacions militars construïdes per vigilar Barcelona després de la Guerra de Successió. Concretament n'era l'arsenal. Però potser no es coneix que després de l'enderrocament de la fortalesa es va pensar en aquest edifici com a palau reial i que es va reformar com a residència dels reis durant les estades a Barcelona. Mai no va complir aquesta funció, però les adaptacions que es van fer han restat en part fins als nostres dies.

L'edifici està constituït per quatre ales en forma de creu que defineixen quatre patis. Un d'ells actualment és la sala coberta per a actes públics multitudinaris.



En un altre s'hi va construir l'escala de marbre d'accés al primer pis.





Al pis superior, un distribuïdor central dóna pas a les quatre ales: al sud les que havien de ser habitacions privades de la família reial, ara convertides en despatxos de presidència del Parlament. A est i oest, el menjador per a recepcions oficials i la sala de festes.









L'ala nord estava destinada a Saló del Tron, per a les recepcions públiques. Amb l'adveniment de la República i la restauració de la Generalitat aquesta funció estava destinada a desaparèixer per passar a ser el lloc de trobada dels representants de la sobirania popular: l'hemicicle del Parlament.







Tot sarrianejant hem ocupat un no-nat saló monàrquic i ens hem assegut als escons parlamentaris d'un país que ja anem fent. Esperem que el futur sigui de cantar les esparances i no pas de plorar la poca fe.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada