UN CENTRE SOLIDARI

dimecres, 10 de juny del 2015

LA VII PUJADA DE SARRIÀ A MONTSERRAT A PEU


El mes de maig Sarrià camina! ha fet la clàssica pujada de Sarrià a Montserrat a peu. Enguany hi ha hagut cinquanta-dos caminaires i quatre cotxes de control d'avituallament. Entre els caminaires hi havia molt de jovent que hi pujava per primer cop. Es van integrar al grup i junts, esperant-se als punts més conflictius i els punts de control, van assolir el repte d'arribar a Sant Miquel a prendre la coca de Montserrat tan esperada.



Van sortir a 1/4 de 9 del vespre de divendres, des de la plaça de Sarrià disposats a passar tota una nit de caminada. De Sarrià van pujar a Vallvidrera, encara amb claror de dia. 



Al primer control, a Can Busquets (2/4 d'11) ja era ben fosc. El segon control, a Rubí (a 1/4 de 2 de la matinada), moment de prendre el sopar. A Ullastrell (2/4 de 4) tocava cafè calentó amb galetes i a Olesa de Montserrat (6 de la matinada), el punt més fred de la nit, esperava un caldo en calent. El cansament i els cruiximents ja eren ben presents, però ningú volgué fer ús dels cotxes per continuar. 






Sortint d'Olesa ja clarejava. Baixada fins el pas del riu Llobregat i camí cap a la colònia Sedó. Després, arribada al Pont de l'Astruc (8 del matí) amb un sol esplèndid. Només quedava la pujada de gran desnivell fins a l'ermita de Sant Miquel. 




Aquí el grup es trencà i l'arribada dels caminaires a l'ermita es va allargar des de les 10 del matí fins a quarts de 12.

 


 

Encara faltava la baixada fins el monestir, que es feu en petits grups, fi i culminació de la caminada viscuda des de les més diverses perspectives: un repte personal, acompliment d'una tradició, assoliment d'un pelegrinatge....   

 



La tornada, en autocar, es va fer el silenci: tothom dormia! I en arribar a Sarrià, la foto dels herois.


L'any vinent hi haurà canvi de ruta i la pujada es realitzarà per un altre itinerari. Esperem que sigui tan reeixit com aquest!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada