UN CENTRE SOLIDARI

dimecres, 10 de juny del 2015

EL DIA DE L'ASSOCIACIONISME CULTURAL

El passat 4 de juny va celebrar-se aquesta diada instituïda el 27 de maig de 2014 pel Govern de la Generalitat per rememorar el 4 de juny de 1864, data d'inici del quart Festival Euterpe organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. En recordança d'aquell moment, el Dia de l'Associacionisme Cultural vol presentar la vitalitat de les entitats i destacar la seva aportació a la cultura popular. Per això, el conseller de Cultura va lliurar el diploma acreditatiu d'entitat d'interès cultural a vint-i-una d'elles. 


 
A l’acte també s’han presentat les conclusions de les Jornades sobre cultura popular i associacionisme que s’han realitzat aquests dies. Els temes que s’hi han tractat han estat: L’associacionisme cultural: la construcció d’una societat solidària i lliure; l’Organització d’espectacles: llei d’espectacles públics i plans d’autoprotecció i Un nou marc fiscal per a les entitats culturals. 

Les paraules del conseller de Cultura van tancar l'acte agraint la tasca realitzada per les entitats, que va qualificar d'autèntiques estructures de societat sobre les que es poden bastir estructures d'estat. Res d'estrany que el cant de Els Segadors, iniciat per la Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès, poses el punt final a l'esdeveniment.




Tot l'acte va tenir una introducció i un final de música popular. A l'inici i en un entremig la cobla Jove de la Bisbal que va interpretar tres sardanes d'Enric Morera amb motiu dels 150 anys del seu naixement. 


Al final, la ja esmentada Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès va interpretar diverses cançons tradicionals mentre el públic prenia un refrigeri a la terrassa del Centre.



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada