UN CENTRE SOLIDARI

dijous, 7 d’abril del 2016

120 ANYS D'HISTÒRIA DEL CENTRE


L'any 1896 es va crear l'Acadèmia Josefina, l'entitat precedent del Centre. El 1996 el Centre Parroquial de Sarrià assolia els cent anys com a entitat continuadora, però l'aniversari va passar desapercebut com a conseqüència de les dificultats que es vivien en un moment de crisis i no es va celebrar. Anys més tard es va festejar el centenari de les representacions de l'Estel de Natzaret a Sarrià (2007), celebració que va marcar l'inici d'un procés de renovació que ha tingut com a primer fruit la reforma del teatre.

Continuar aquest procés passa per repensar la naturalesa del Centre i de les activitats que realitza, tot preguntant-nos quins són els reptes als que cal donar resposta. El pla estratègic elaborat per als anys 2013-2016 és l'intent de d'encetar aquesta reflexió d'una forma pràctica, és a dir amb accions concretes de millora. I 120 anys és un moment tant bo com un altre per fer un alto i mirar d'on venim i on volem anar.


En el darrer número de la revista L´empremta del CENTRE es van publicar dos escrits  amb elements per aquesta reflexió. Un fa una mirada sobre el camí recorregut, el que resta enrere i dóna raó de la història del Centre; l'altre fa una llambregada sobre per on pot anar la continuació del camí i quin futur dibuixarà. Els publicarem tots dos en aquest bloc com elements de reflexió sobre què volem que esdevingui el Centre i per a prendre consciència de la densitat de l'experiència viscuda. I per a que la propera vegada que el Centre faci un número d'anys rodó -per exemple els 125- els celebri com cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada