UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 22 de desembre del 2014

PRESENTACIÓ DELS AMICS DE L'ÒPERA DE SARRIÀ





Neix els “Amics de l’Òpera de Sarrià”
/ 21.12.2014

Neix Amics de l’Òpera de Sarrià, una associació sense afany de lucre que vol difondre l’òpera i altres aspectes de la cultura amb l’epicentre al rehabilitat Teatre de Sarrià. L’AOS dotarà el teatre d’una temporada d’òpera de cambra, que s’inaugurarà el 31 de gener i es complementarà amb conferències.

El teatre del barri de Sarrià es vesteix d’una programació estable gràcies a la creació de l’associació Amics de l’Òpera de Sarrià, un òrgan sense ànim de lucre que té com a missió la difusió de l’òpera i d’altres aspectes de la cultura. El Teatre, que reobre les portes després de la seva rehabilitació, estarà dotat d’una temporada estable anomneada “Òpera de Cambra de Barcelona”, amb la voluntat de sumar una oferta nova i complementària en el panorama musical català. 

Els artífexs del projecte són els tenors Raúl Giménez, director artístic, i Marc Sala, director executiu, Assunto Nese, director de Concertante Barcelona i Montserrat Morera, presidenta del Teatre de Sarrià. Els òrgans col·laboradors són el Teatre de Sarrià, el Festival Rossini in Wildbad, la Casa Orlandai, la Biblioteca Clarà i Amics del Liceu. Amb aquesta col·laboració, l’òpera de petit format prendrà vida de forma professional. “Volem fer òpera de proximitat i trencar prejudicis com que l’òpera és avorrida, per a gent gran i cara”, comenta Marc Sala. I continua: “l’AOSarrià neix amb la voluntat de ser una plataforma que faci créixer els joves talents, el planter del nostre país”.

La gala inaugural tindrà lloc dissabte 31 de gener a les vuit del vespre al Teatre de Sarrià i hi intervindran les sopranos Montserrat Martí i Ekaterina Sadovnikova, la mezzo Marisa Martins, els tenors Raúl Giménez, Antonio Corianò, Francisco Gatell i Marc Sala, el baríton Joan Pons i els baixos Carlos Chausson, Stefano Palatchi i Maurizio Lopiccolo, acompanyats dels pianistes Joana Pons, Josep Buforn i Davide Delisanti. L’entrada serà lliure, amb taquilla inversa.

La temporada compta amb L’occasione fa il ladro, de Rossini (dissabte 21 de febrer a les 20h i diumenge 22 a les 18h, amb una conferència prèvia el 16 de febrer a las 20h, l’espectacle didàctic “El màgic elixir” (representacions escolars: divendres 20 de març, 10h i 12h; representacions familiars: diumenge 22 de març, 10h i 12h), dirigit a nens i nenes de 6 a 14 anys i inclou una guia didàctica que estarà disponible online al web. En col·laboració amb el Festival Rossini in Wildbad (Alemanya), es representarà Le cinesi, de de M. García, que es representa per primera vegada a l’Estat, amb funcions dissabte 11 d’abril a las 20h i diumenge 12 a les 18h, amb la conferència prèvia dimecres 8 d’abril a las 20h. I, finalment, comptarem amb La serva padrona, de G. B. Pergolesi, que es representarà dissabte 16 de maig a les 20h i diumenge 17 a las 18h, amb conferència prèvia dilluns 11 de maig a les 20h. 

Totes les conferències seran en col·laboració amb la Casa Orlandai (C/ Jaume Piquet 23) que, a més, proposa el cicle “Òpera entre bambolines”, que vol ser un punt de trobada entre artistes i el públic i, per tant, els intèrprets de les òperes seran els invitats especials. El cicle està coordinat i presentat per Marc Sala. El preu de les xerrades és de 4,14 euros i serà gratuït per als socis de l’AOSarrià. 

Per fer-te amic de l’AOSarrià pots escollir entre diferents opcions: Soci ordinari, 50€, Soci jove (menors de 30 anys), 40€, Soci benefactor, 200€, i Soci Premium, 500€, Soci Mecenes, a partir de 1000€, que inclouen abonaments en les zones respectives, accés gratuït a les conferències, un descompte del 40% en la compra d’entrades extra i altres avantatges segons l’opció escollida. Poden optar a l’entrada anticipada amb una reducció del 40% els Socis del Centre i Teatre de Sarrià, universitaris, jubilats, estudiants de conservatoris, estudiantes de Concertante, socis d’Amics del Liceu i socis de l’AOSarrià que vulguin entrades extres. Els abonaments a la Zona A tenen un cost de 42 € i els de la Zona B: 35 €. Els punts de venda són el Teatre de Sarrià, l’Acadèmia Concertante i el web www.amicsoperasarria.com

Aplaudim aquesta nova iniciativa que ajuda a regenerar el teixit associatiu i cultural del barri de Sarrià, però que pot arribar a tenir una implicació a nivell de ciutat i de territori.

-----o0o-----

L'acte va finalitzar amb una petita audició a càrrec de la soprano Sara Blanch i el baríton Carlos Daza, acompanyats per la pianista Anna Crexells.

 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada