UN CENTRE SOLIDARI

divendres, 5 de desembre del 2014

PROJECTE EXPLICA'NS



El programa Explica’ns és d’una iniciativa de la Federació d’Ateneus de Catalunya d'acollida de gent vinguda de fora amb l’objectiu final de fer-els-hi arribar la nostra llengua i tradicions.
El projecte es va plantejar com un conjunt de tres sessions a realitzar al llarg el mes de novembre de 2014. La primera sessió es va fer el 3 de novembre amb un grup d’estudiants i treballadors i va constar d’una petita presentació de les tradicions catalanes, posteriorment d’una xerrada col·lectiva entre els mateixos alumnes de les seves vivències i opinions al respecte. 
La segona sessió va constar d’una visita guiada a la basílica de la Sagrada Família el dia 15 de novembre. El guia, que ens informava en català, ens va donar a conèixer força curiositats d’aquest edifici tan emblemàtic de Barcelona. 

 
La tercera sessió va consistir en assistir a la projecció d’un documental, en català, al Centre, en una de les dues  dates en que es va visionar: el dia 22 o 30 de novembre. Si va projectar el documental “Five Days To Dance”.
Finalment, vam realitzar una festa final del curs al Centre, amb tot els grups que van formar part d’aquesta iniciativa, al Centre. Cada persona havia de portar un pla típic del seu país d’origen. Va ser tot un èxit i una bona experiència pel paladar. El projecte ha estat molt interessant i ha resultat ser una bona forma de conèixer gent i compartir la nostra llengua i cultura. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada