UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 10 de gener del 2010

EL DOCUMENTAL DEL MES: PENSIONISTES, SA


Divendres 8 i dimecres 27 de gener, a 2/4 de 9 del vespre al Teatre del Centre. VOSC

La mitjana d’edat dels treballadors de la companyia Vita Needle, una fàbrica d’agulles i canonades a prop de Boston, és, sorprenentment, de 74 anys.

El cap, Frederik Hartmann, té una fe cega en els seus 35 treballadors pensionistes, que en només cinc anys han ajudat a augmentar les vendes de la companyia en un cent per cent. Aquests empleats "contractats per a tota la vida" com la Mary, la Marion, en Paul, en Tom, l’Ann i la Rosa, tots entre els 75 i 96 anys d’edat, han trobat una nova casa, se senten feliços en aquesta comunitat i són necessaris. Són lleials, tenen un fort sentit de la responsabilitat i estan molt motivats. Les rivalitats o les lluites de poder no tenen lloc a les seves vides. La lliure elecció d’horaris laborals els deixa força temps per als néts, les cites mèdiques o la gimnàstica.
A les seves entrevistes, d’una manera propera i amena, els treballadors més grans de la fàbrica d’agulles revelen la seva sensació de seguretat. Plens d’alegria i vitalitat, descriuen com són de feliços treballant junts, i també parlen del somni que tots ells comparteixen: seguir pujant les escales que condueixen a la sala de producció tan temps com sigui possible.

L’enfocament innovador de Hartmann qüestiona greument actituds de la nostra societat, que, sovint, considera gent de no més de 50 anys com a éssers pràcticament incompetents.

Fitxa tècnica
Alemanya (2008), 52 minuts
Direcció i producció: Bertram Verhaag
Fotografia: Waldemar Hauschild, Gerardo Milsztein bvk
Muntatge: Verena Schönauer
So: Zoltan Ravasz VDT
Ajudants de producció: Kim Koch, Carolin Neubauer
Música: Bauer Karger Holzapfel

El director
Bertram Verhaag nasqué a Sosnowitz (Polònia) l’any 1944. Estudià sociologia i economia, i l’any 1975 es llicencià a l’escola de Cinema i Televisió de Munic. L’any 1976 fundà la productora DENKmal-Film amb Claus Striegel. Junts han dirigit, han escrit i han produït uns 90 títols per a cinema i televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada