UN CENTRE SOLIDARI

dissabte, 6 de febrer del 2010

RETORN A SARRIÀ DE 8 TAULES DEL RETAULE DE SANT VICENÇ



Divendres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, a les 7 de la tarda, a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.

A principi de 2010, després de diverses gestions fetes pel rector i veïns i veïnes de Sarrià, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha fet unes excel·lents reproduccions de vuit taules d’aquest retaule, les de Jaume Huguet i el mestre de Castelsardo, que el divendres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, s’inauguren en una de les capelles laterals de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.

Aquestes obres van ser encarregades a Jaume Huguet per la Obreria de la parròquia de Sant Vicenç a mitjans del segle XV i des d’aleshores han seguit una trajectòria prou particular. Actualment es consideren una de les obres mestres de la pintura gòtica catalana i tindran un lloc destacat en les sales d’art gòtic del MNAC, en procés de reestructuració.

L’acte de la inauguració de les reproduccions tindrà un marcat caràcter ciutadà i s’espera la presència massiva de veïns i veïnes de Sarrià. És una col·laboració de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona/districte Sarrià-Sant Gervasi, amb la participació del Taller d’Història de Sarrià i diverses entitats del barri. Hi haurà parlaments d'especialistes del tema i la missa de Santa Eulàlia, que serà presidida per Mons. Sebastià Taltavull i cantada per l'Agrupació de Cant Gregorià de Vilafranca del Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada