UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 20 de febrer del 2011

L'EXCURSIÓ A SANT ISCLE DE LES FEIXES


Encara que el temps no ens acompanyava gaire, avui ens hem aplegat setze caminaires per anar a visitar l'antiga parròquia de Sant Iscle de les Feixes. Des de Sarrià hem anat en cotxe fins l'àrea de lleure de Can Coll, del Patronat del Parc de Collserola, on començava l'itinerari circular que s'enfilava a la serra d'en Fotjà i ens ha portat al Forat del Vent. Els núvols no ens han deixat veure el Montseny, pel cantó del Vallès, i ens hem hagut d'acontentar amb la visió del pla de Barcelona amb els turons de la Peira, la Rovira i el Carmel a primer terme.

Després d'esmorzar hem anat a buscar el torrent de Sant Iscle. Gràcies a la pluja caiguda la nit anterior, el camí estava enfangat i les pedres mullades ens han fet relliscar en algun moment. Al final de la baixada, la vall s'ha obert i els camps abandonats de Can Lloses ens han donat la benvinguda i ens han permès enllaçar amb la pista que venia del Coll de la Ventosa, un altre dels passos que permet creuar Collserola. L'església de Sant Iscle i Santa Victòria ja era a tocar.

Es tracta d'una antiga parròquia documentada des del 995, que fou el centre d'un poblament dispers de masies abans de l'existència de Cerdanyola del Vallès. El seu moment d'esplendor van ser els segles XVI-XIX fins que la fil·loxera va arruïnar els pagesos de la zona. Avui dia l'església queda dins el terreny de la finca de Can Catà i només s'obre el tercer diumenge de cada mes. Per això l'hem pogut visitar i hem comprovat la seva bona acústica amb algun cant. Després hem retornat a l'àrea de lleure de Can Coll per retrobar els cotxes i retornar a Sarrià. Com sempre, podeu veure les imatges de la sortida a l'apartat Fotografies del Centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada