UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 29 de maig del 2012

ÒPERA: IL SIGNOR BRUSCHINO


Divendres 1 de juny i dissabte 2, a les 21h, al Teatre de Sarrià 


Il signor Bruschino, ossia Il figlio per azzardo (El senyor Bruschino, o El fill per atzar) és una farsa operística (farsa giocosa per musica) en un sol acte, amb música de Gioachino Rossini i llibret de Giuseppe Maria Foppa, basat en l'obra Le fils par hasard, ou ruse et folie, d'Alissan de Chazet i Maurice Ourry. L'òpera es va estrenar a Venècia, en el Teatre Sant Moisès, el 27 de gener de 1813.

L'obra transcorre en el castell de Gaudenzio, a la França del segle XVIII. Sofia i Florville estan enamorats, però Guadenzio, guardià de Sofia, s'oposa al matrimoni ja que ell i el pare de Florville són antics enemics. En morir el pare de Florville queda eliminat un obstacle i Gaudenzio decideix casar Sofia amb el fill d'un amic seu, el Signor Bruschino. Sofia no coneix el seu promès ja que l'acord ha estat decidit per correspondència.

Al llarg del viatge per a conèixer Sofia, el jove fill del Signor Bruschino s'atura en una taverna, contreu un deute elevat i es detingut en ser incapaç de pagar-lo. Adonant-se de l'oportunitat, Florville pretén fer-ser passar pel fill del Signor Bruschino per tal de casar-se amb Sofia. Las complicacions sorgeixen quan el Signor Bruschino arriba furiós a casa de Gaudenzio, fent-lo responsable de la detenció del seu fill. Davant la sorpresa de tots no reconeix el seu suposat fill, en realitat Florville. Assabentat per un criat de la seva veritable identitat i sabent que es tracta del fill d'un antic enemic de Gaudenzio, decideix mantenir l'engany i venjar-se de Gaudenzio permeten el casament de Florville i Sofia. En un trio juganer, Florville, com a “jove fill Bruschino”, demana perdó al seu "pare" per la seva conducta llicenciosa mentre Gaudenzio censura al vell Signor Bruschino la seva manca d'amor paternal.

Repartiment:
Gaudenzio - Luciano Miotto
Sofia - Sachika Ito
Bruschino pare – Donato di Gioia
Bruschino fill – César Polo
Florville – Yauci Yanes
Delegat de policia – Juan Carlos Blanco
Filiberto, taverner – Raúl Baglietto
Marianna, cambrera – María Goso

Piano – Josep Buforn
Mestre col·laborador: Krastin Nastev
Direcció escènica: Fabio Sparvoli
Direcció musical: Raúl Giménez



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada