UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 3 de juny del 2012

EL DOCUMENTAL DEL MES: HI HAVIA UNA VEGADA UNA ILLA


Dilluns 4 de juny, a les 20,30h, al Teatre de Sarrià

Aquest mes de juny, en motiu del Dia Internacional del Medi Ambient, el 5 de juny, presentem el  film neozelandès “Hi havia una vegada una illa”, sobre la realitat que viu la comunitat polinèsia de Takuu, en una en una petita illa del sud-oest del Pacífic. 
La pujada del nivell del mar inunda les cases i es menja la sorra i la vida d’aquesta comunitat culturalment única es veu afectada pels efectes devastadors, reals i immediats del canvi climàtic.
Quant temps més podran viure a l’illa? Quines opcions tenen per aturar l’avançada del mar, sense recursos del govern ni cap tipus d’informació oficial?
Davant del clima de pànic general, dos científics estrangers, l’oceanògraf John Hunter i el geomorfòleg Scott Smithers viatgen fins a l’illa per analitzar els riscos reals que amenacen la comunitat. Mentrestant tres personatges de la comunitat, Telo, Endar i Satty, ens permeten entrar en les seves vides i en la seva cultura, alhora que ens mostren de primera mà l’impacte humà de la crisi mediambiental mundial.
Una història sobre la vessant humana del canvi climàtic que deixa de ser un concepte abstracte, per evidenciar la seva naturalesa devastadora, no només pel seu efecte directe sobre el territori geogràfic sinó també sobre les persones que l’habiten i sobre la seva identitat.

Direcció: Briar March
Nacionalitat: Nova Zelanda (2010)
Durada: 80 minuts
VO en anglès, Takuu i Tok Pisin subtitulada en català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada