UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 17 de novembre del 2013

I CICLE DE CINEMA ESPIRITUAL



El Centre de Sarrià presenta el I Cicle de Cinema Espiritual dins la X Setmana dedicada a aquest gènere. La X Setmana de Cinema Espiritual és una mostra de cinema organitzada per l’Arquebisbat de Barcelona, l’associació Signis i l’editorial EDEBE que anualment ofereix les deu millors pel·lícules de l’any d’aquest gènere. Dins d’aquest esdeveniment, el Centre de Sarrià organitza el I Cicle de Cinema Espiritual amb la projecció de les següents quatre pel·lícules:

Dissabte 23 de novembre, a les 21h, projecció de “Jo crec”.
Documental rodat íntegrament a Catalunya sobre el Credo i les raons que fonamenten la fe de les persones. Diverses figures de la cultura catalana, com Tomàs Molina, Joan Pera, Paulino Castells o Pilarín Bayés, al costat de científics, pensadors i persones anònimes, donen testimoni de la seva trajectòria creient i a l’encontre personal amb Jesucrist.
Dirigit per Vicenç Vila i estrenat el 2013, aquest treball s’està exhibint als festivals internacionals més prestigiosos del gènere amb gran èxit.
La pel·lícula serà presentada per Joan Baltà, enginyer i un dels testimonis que apareixen en el documental.

Diumenge 24 de novembre, a les 18h, projecció de “El Medallón Perdido”. Pel·lícula adreçada a infants i joves. Durant la visita a una casa d’acollida de nens sense llar, Billy Stone explicarà un conte als nois de la casa. La narració els portarà a una excavació arqueològica, on descobriran un medalló amb poders estranys, que serà la porta per viatjar en el temps, viure divertides aventures i descobrir qüestions importants que tenen a veure amb Déu i la fe.
Obra és de nacionalitat nord-americana, dirigida per Bill Mur i estrenada el 2013. Té una durada de 103 minuts.
Serà presentada per Montserrat Morera, presidenta del Centre de Sarrià.

Dimarts 26 de novembre, a les 20h, projecció de “Hannah Arendt”. Pel·lícula basada en la biografia d’aquesta filòsofa jueva, deixebla de Heidegger i periodista exiliada als Estats Units, que va ser enviada a Jerusalem pel diari The New Yorker per informar sobre el judici del criminal de guerra nazi Adolf Eichmann. Jutjat i finalment condemnat a mort, l’experiència portà Hannah Arendt a escriure el llibre “Eichmann a Jerusalem. Un estudi sobre la banalització del mal”, que en publicar-se va ser motiu d’escàndol internacional.
Obra de nacionalitat alemanya, dirigida per Margarethe Von Trotta i estrenada el 2012. Té una durada de 113 minuts.
Serà presentada per Berta Subirats i Bernat Julià, estudiants de filosofia.

Dimecres 27 de novembre, a les 20h, projecció de “Incondicional”, una pel·licula basada en fets reals. Samantha, és una dona feliçment casada que porta una vida tranquil·la al camp i ha aconseguit que les històries que escriu des de petita hagin esdevingut llibres d’èxit. Però, un dia, aquesta història idíl·lica dóna un tomb de 180 graus: Billy, el seu marit, és assassinat. Samantha perd les ganes de viure i es refugia en un vell amic de la infantesa amb qui s’uneix per a un objectiu comú.
Obra de nacionalitat nord-americana, dirigida per Brent McCorkle i estrenada el 2012. Té una durada de 92 minuts.
Serà presentada per Peio Sánchez, director de la X Setmana de Cinema Espiritual.

Les sessions es realitzaran a la sala Pica d’Estats del Centre de Sarrià, pel preu de 2€. Es podrà adquirir un abonament per a les quatre sessions per 5€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada