UN CENTRE SOLIDARI

dijous, 6 de març del 2014

EL CENTRE I EL TEATRE DE SARRIÀ A LA PREMSA

El Centre i el Teatre de Sarrià han sortit a El Periódico. Podeu enllaçar amb la versió digital o llegir el resum de la noticia.


El Teatre de Sarrià busca mecenes per a la platea


El Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià inicia una campanya per personalitzar les 350 butaques del recinte


Cada seient costa 300 euros i els diners serviran per acabar la reforma de l'espai


LUIS BENAVIDES
BARCELONA
Dimecres, 5 de març del 2014

Personalitzar una de les 350 noves butaques del Teatre de Sarrià (Pare Miquel de Sarrià, 8) amb una inscripció al respatller costa 300 euros. Amb aquesta aportació, el Centre Parroquial Sant Vicenç de Sarrià espera recaptar els diners necessaris per completar la reforma integral del seu teatre, que es va iniciar el 2011 amb la construcció d'un nou escenari.

La donació es pot pagar en 15 còmodes quotes, a raó de 20 euros mensuals. Els mecenes rebran un carnet de soci durant un any i dues entrades per assistir a algun dels espectacles organitzats pel centre. «Ja tenim més de 60 padrins, i la majoria demanen que aparegui el seu nom o el cognom de la família. Creiem que personalitzar les noves butaques és una bona manera de col·laborar i deixar empremta», explica Montserrat Morera, presidenta del Centre Parroquial Sant Vicenç.

Els últims a fer una aportació molt generosa (sense butaques pel mig) han estat els membres del Sarrià Gospel Choir, que no van dubtar ni un moment a donar tota la recaptació dels seus dos últims espectacles per col·laborar amb les obres a la platea.

RICARD CUGAT
DESPRÉS DEL CENTENARI / La idea de reformar el teatre, respectant-ne l'estructura i aspecte originals, va sorgir el 2007 arran de l'èxit del centenari de L'estel de Natzaret, la seva obra més emblemàtica. «Aquell any vam recuperar la fossa de l'orquestra, tapada uns 30 anys abans, perquè amb música enllaunada no era el mateix. Va tenir tant d'èxit que va significar un punt d'inflexió. Volíem un teatre en condicions, recorda Morera.

La relació de l'actual presidenta amb l'entitat comença el 2002. «Hi venien els meus fills a fer teatre i quan la resta de socis es van assabentar que jo era catedràtica de Música em van encarregar l'apartat musical», recorda l'actual presidenta. Com els seus fills, milers de nens i joves del districte han passat pel seu antic escenari. «És un teatre molt estimat. Nosaltres no tenim ni auditori ni res semblant, i poder disposar d'un espai així és un luxe», explica Miquel Ferrés, professor del Col·legi Stel·la, que porta més d'una dècada preparant musicals al Teatre de Sarrià.
 
El Centre Parroquial Sant Vicenç ha vist néixer i també acull nombroses iniciatives artístiques i culturals, avui compromeses al màxim amb el futur teatre. «L'any que ve farem 60 anys, i estem vinculats al Centre des del primer dia», emfatitza Lluís Fabregat, president de l'Esbart Sarrià. Una altra entitat, el grup de teatre La Bambolina Negra, també deu la seva existència al Centre Parroquial: «Vam entrar en contacte amb el món del teatre com tants altres joves amb L'estel de Natzaret, i fa 27 anys vam decidir muntar la nostra pròpia companyia amateur per fer un altre tipus d'obres», explica el seu director, Jordi Joan Recasens.

RICARD CUGAT
CALEFACCIÓ / Després de set mesos de tancament per arreglar l'anomenada «caixa escènica» i introduir-hi altres millores, el teatre va reobrir a començaments del 2012 en una espècie d'estat d'eufòria que encara perdura. «Des d'aleshores tenim molt de públic i una  programació plena d'espectacles cada cap de setmana», explica Morera, que subratlla la calefacció com a factor determinant: «Abans la gent no venia pel fred que hi passava. Els pocs assistents portaven estoreta, mantes i fins i tot petits brasers. ¡Això és amor a l'art!»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada