UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 12 d’octubre del 2015

EL CENTRE A LA FESTA MAJOR DE SARRIÀ 2015 EN UN CLIC

La festa de la Mare de Déu del Roser -7 d'octubre- és la que marca el calendari de la Festa Major de Sarrià. I el toc d'inici és la primera cercavila que convoca els sarrianencs a trobar-se davant de l'ajuntament per iniciar deu dies de celebracions i gresca. 



Com cada anys, els gegants es van despertar del seu son i van sortir al carrer delerosos de tornar a trepitjar fort, encara que fos a espatlles d'un portador. Els diables van encendre de nou el foc malèfic, els músics van tornar a extreure notes dels seu instruments i els bastoners van tornar fer sentir els cops secs de les seves danses. L'Esbart infantil i juvenil va posar-se les espardenyes de ball per participar per primer cop en la desfilada.



En els dies successius, diversos grups i seccions van fer la seva contribució a la Festa. L'Esplai Sant Vicenç va celebrar la Xocogresa, la trobada d'inici de curs per ballar, cantar, jugar i riure tot prenent xocolata desfeta.







La celebració dels 60 anys del mateix Esbart Sarrià, amb una ballada en què podia participar qualsevol persona que hagués formar part del cos de dansa en algun moment o altre i que, ens alguns casos, va reunir dansaires de tres generacions d'una mateixa família. 



La VI Milla de Sarrià, la cursa organitzada conjuntament amb el Centre Excursionista els Blaus que va reunir una cinquantena llarga de corredors de totes les edats, i que aquest any va recuperar el gegantó Blauet com a membre distingit del públic. 



La cantada d'havaneres a l'envelat de la plaça per La Dolça Petxina.



L'exposició Vinyetes. El còmic en català va començar amb una inauguració a càrrec de Jordi Manent, director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, i un taller dirigit pel dibuixant Artur Laperla, creador del personatge Superpatata, en què a partir d'una patata van haver de crear un personatge de còmic.





Dissabte 11 el Teatre de Sarrià va mantenir les portes obertes a tothom qui vulgués una visita guiada per tots els seus racons. 



A la tarda, Guió en blanc, el grup juvenil de teatre del Centre, va representar Antaviana sota la direcció de Josep Torres, amb gran èxit de públic.



Diumenge vam acabar la festa afegint-nos a la Caminada Popular d'Els Blaus, al final de la qual vam repartir els tríptics de les excursions Sarrià camina! d'aquest curs que encetem. 




Després, homenatge a la gent gran de Sarrià a l'Ajuntament, a la parròquia i a l'envelat, amb ballada de sardanes. És una bona forma d'acabar la nostra participació a la Festa Major de Sarrià.


I ara us convidem a sarrianejar fins la propera Festa Major!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada