UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 24 de febrer del 2009

RESUM DE LA SORTIDA A SANTA MARGARIDA DE VALLDONZELLA



Rècord d'assistència! Cinquanta-tres caminaires ens vàrem trobar per anar a una de les valls més desconegudes de la serra de Collserola: Valldonzella. Després d'arribar al coll de Vallvidrera en tren i funicular vam encaminar les nostres passes cap al coll de Can Cuiàs i el coll de les Torres, on vam parar a esmorzar. El dia era ventós, net i clar, però el bon humor, les ganes de conèixer els llocs a visitar i tota la colla de gent que ens havíem aplegat feia que no notéssim el fred inicial.

Avançàvem per corriols plens de romaní, en plena eclosió de belles flors blavoses i d'argelaga que, com sabem, si t'hi acostes, punxa.

Després de la petita parada d'esmorzar vam començar el descens cap a la vall fins arribar al pla de les Torres. El nom li ve per la presència dels dos poders que a l'edat mitjana es disputaran el domini d'aquest territoriori: el monestir de Santa Maria de Valldonzella i el bisbat de Barcelona. Actualment el lloc es coneix com a Santa Margarida de Valldonzella.

L'antic monestir avui enrunat i la seva església tancada ens mostrarem l'abandó i el canvi que ha sofert aquesta vall. Només la Torre del Bisbe segueix dempeus com a centre d'una petita explatació agrícola.

Un cop feta la visita, vam reprendre la marxa passant per l'antic històric en què els carros que passaren durant anys i anys van gravar les seves roderes a la roca. Passada la masia de Can Parellada vam arribar al Santuari de la Salut i d'allí a Sant Feliu de Llobregat. Allí ens vam acomiadar i vam tornar a Barcelona en tramvia o tren.

Però ens retrobarem a la propera sortida. Us esperem!

3 comentaris:

  1. Ens ho varem passar d´allò més bé; una excursió molt interessant i per a molts un lloc desconegut. Vam gaudir d´un dia ventós, malgrat això amb un sol esplèndit.
    Les explicacions inmillorables e interesants.

    A reveure.

    Miquel i Àngels.

    ResponElimina
  2. L'excursió va ser força interessant i és veritat que és una vall molt desconeguda de la serra de collserola. Se'm va fer curta. A veure si la propera és més montanyera: el montseny ho permet.

    ResponElimina
  3. No tenia ni idea que hi hagués unes runes de monestir a Collserola! De les coses que més m'agraden d'aquestes excursions és que hi va gent de totes les edats i que hi ha molt bon ambient. I caminar per la muntanya...sempre és un plaer!

    ResponElimina