UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 8 de desembre del 2014

UN NOU TEATRE PER A UNS NOUS TEMPS



La remodelació del Teatre de Sarrià ha arribat a la seva fi. Han passat quatre anys des de que va començar aquest viatge en què s'ha recorregut un llarg camí. Ara el teatre torna amb 342 butaques, aïllat acústicament i tèrmicament, climatitzat, amb lavabos en el seu interior i nous accessos per a persones de mobilitat reduïda. Es recupera l'amfiteatre i es crea un sobre-amfiteatre on es situa l'espai dels tècnics de llum i so, dins una espectacular estructura metàl·lica contemporània. Els actors guanyen nous espais de camerinos i el públic un ampli passadís central d'accés a la platea. I tot, mantenint l'aspecte original de la caixa pública, amb el seu vell i bell encant de teatre a la italiana, petit i acollidor.



El Teatre de Sarrià torna amb dos actes d'agraïment a la gent que ha fet possible aquesta remodelació. En primer lloc els espònsors i padrins de butaques que han permès que la seva estimació pel teatre els travesses la cartera i s'emportés uns quants euros per pagar les obres. Acte de generositat que s'ha gravat en les butaques deixant noms de persones, famílies, comerços i entitats que han donat el seu suport a les obres. Per a tots ells serà el recital-concert per a rapsoda, tenor i piano, El Nadal que no vam tornar casa.


I en segon lloc, la gent del Centre, molta de la qual porta tota la vida convivint amb el teatre i que durant molts anys ha patit les seves mancances. La gent que ha viscut amb màxima il·lusió tot el procés de renovació, amb els seus goigs i esperances, temors i incerteses, i que ara respira en veure el què s'ha aconseguit. La gent que se sap formant part d'una història centenària i que amb la remodelació enllestida creu haver assegurat la continuïtat per cent anys més. Per això representen l'espectacle Història d'un teatre i la seva gent.



La tornada del teatre permet la tornada de la Trobada d'Esbarts. Fa dos anys que no es celebra per la realització de les obres i molts dansaires ja tenen ganes de ballar i fer un acte en suport de la Marató de TV3.


I pel desembre també torna L'Estel de Natzaret, els pastorets que es fan a Sarrià des de 1907. Sis representacions amb els actors del Centre, músics, ballarins i cantaires que actuen en directe, posant-hi tota la il·lusió de que són capaços per explicar una vella història.

Torna el teatre, torna l'Estel, torna el Nadal. Però torna un nou teatre, un nou Estel, un nou Nadal. En definitiva uns nous temps que plens de possibilitats i esperances en que, com deia el poeta, tot està per fer i tot és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada