UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 17 de maig del 2016

GRAN ÊXIT DE ¡TODOS SE BURLAN DE MI!

El cap de setmana del 30 d'abril i l'1 de maig el Teatre de Sarrià va oferir l'espectacle !Todos se burlan de mí! Luis de Briceño y la entrada del sarao español, una producció de WorkinGOpera i La Sonorosa sobre la introducció de la guitarra espanyola a la França del segle XVII. Un espectacle de música antiga construït sobre la recerca musicològica, la recreació artística i la construcció d'un relat que donava forma i sentit escènic a la música interpretada.


Això ha estat possible per l’actuació dels músics – actors. Estem parlant d’intèrprets joves que provenen majoritàriament del món de la música antiga. El baríton Sebastián León va tenir una actuació molt reeixida, mostrant una bona solvència tant pel que fa als aspectes del cant com als de l’actuació. També va destacar amb força la ballarina Anna Romaní, que animava el sarau amb les castanyoles i interactuava amb el públic. El cortejo instrumental es tancava amb Pavel Amílcar Ayala (violí), Stanislav Germain (llaüt i guitarra), Xavier Soler (guitarres), Belisana Ruíz (tiorba i guitarra) i Edwin García (guitarres i direcció). Tots ells van tenir un actuació divertida perfectament coordinada per una direcció escènica impecable. Un elogi a part mereix l’Anaïs Oliveras, una excel·lent cantant amb sòlides dots interpretatives que sens dubte està cridada a tenir un paper important en l’escena musical catalana. Dotada d’una veu molt equilibrada en tot el seu registre, destaca igualment per les seves qualitats expressives i tècniques, allunyada dels tòpics vocals a què se’ns ha acostumat les darreres dècades en la interpretació de la música antiga.


L'espectacle te encara un altre valor i és que es tracta d'una producció finançada a través d'un projecte Verkami. Els promotors han aconseguit moure la voluntat dels amants de la música antiga i  aconseguir els recursos necessaris per tirar endavant. Per això desitgem que tingui un recorregut ben llarg i que es representi força en altres indrets. S'ho mereix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada