UN CENTRE SOLIDARI

dimarts, 17 de maig del 2016

SORTIDA AL SANTUARI DE QUERALT


El passat 7 de maig, la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i el Centre van organitzar una sortida al Santuari de Queralt en l'any en que es compleix el centenari de la coronació de la imatge la Mare de Déu. El dia no acompanyà gaire -molts núvols que no van permetre contemplar les magnífiques vistes- però la pluja va respectar en gran part l'expedició.


Després d'un plàcid viatge, arribada al primer objectiu: el monestir de l'Adoració Perpètua, de Berga. Allà es conserva la custòdia del Corpus de Berga, anomenada de la Patum perquè està decorada amb els personatges d'aquesta festa. 



Feta la visita, pujada al santuari de Queralt on es conserva la imatge de la Mare de Déu. Ens hi va rebre el seu rector, que ens va fer una breu explicació del lloc i ens acompanyà fins a l'església, on celebrarem l'eucaristia.





En acabar, l'Orfeó Sarrianec feu un petit concert que va incloure la sardana La Oreneta de Queralt que fa referència a l'ocell que la imatge de la Mare de Déu té a les seves mans. Va ser la primera vegada que l'Orfeó interpretava aquesta peça, incorporada al seu repertori amb motiu del traspàs del seu autor -Manuel Oltra- el mes de setembre.


Després de visitar l'entorn del santuari i de dinar-hi, va ser l'hora de la visita de la ciutat de Berga. El seu casc antic, amb la plaça de Sant Pere on es celebra la Patum, el museu de la ciutat i la Casa de la Patum, on es conserven les figures i altres elements de la festa. En acabar les visites, el retorn a Sarrià. Amb tot el bagatge adquirit, però, no vam tornar sols. Una part de Queralt i de Berga va venir amb nosaltres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada