UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 28 de novembre del 2016

ELS PASTORETS DE CATALUNYA REBUTS AL PALAU DE LA GENERALITAT

El Palau de la Generalitat ha estat aquest diumenge l'escenari de la inauguració oficial de la temporada de pastorets 2016-2017. El conseller de Cultura Santi Vila ha presidit la representació d'una obra musical inspirada en els Pastorets de Folch i Torres, que enguany compleixen 100 anys, a càrrec del grup de Els Pastorets de Súria, que celebra el 90 aniversari.

La representació s'ha realitzat en format itinerant en diversos espais del Palau. La primera escena ha tingut lloc al pati Gòtic, on Folch i Torres rep la visita de dues dames que li demanen que refaci el text. Enfeinat i concentrat assegut als seu escriptori, comença a imaginar les diferents escenes que es van materialitzant davant el públic. La presència dels pastorets, l'ensurt que s'enduen amb l'arribada dels dimonis o com aquests fugen quan fa acte de presència l'àngel han estat algunes de les escenes que s'han vist. Al Pati dels Tarongers, en canvi, s'han representat les celebracions pel casori de Josep i Maria i s'ha ballat una sardana. La funció ha acabat de manera solemne al Saló Sant Jordi.



Malgrat el protagonisme de l'obra de Folch i Torres, L'Estel de Natzaret també hi està representat per una sarrianenca, Jana Fabregó, que en l'escena final ha fet l'ofrena de Benjamí a la Mare de Déu amb els versos: "I tu, Senyora, accepta aquesta ofrena que et fa el meu cor senzill per regalar-te. Bresques de dolça mel són les que et porto per endolcir del teu fillet els llavis. Dona-les-hi, Senyora, de part meva." Vegeu el reportatge.


Si voleu gaudir de l'obra sencera podeu venir a veure L'Estel de Natzaret al Teatre de Sarrià els dies 17 i 18 de desembre i 7, 8, 14 i 15 de gener de 2017, a les 17,30h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada