UN CENTRE SOLIDARI

dimecres, 28 de desembre del 2016

EL TRIANGLE INCLUSIU



El triangle inclusiu és un programa de formació, creació i impuls d’un grup de dinamització cultural amb la finalitat d’oferir eines contra l’exclusió social. El grup està format per alumnes de secundària i usuaris i responsables d’entitats socials del barri que treballen per ajudar a persones en situació vulnerable. Tots junts realitzem una activitat de teatre d’intervenció social per fomentar la reflexió, la motivació, la participació, l’esperit crític i la millora de les habilitats socials.
Es tracta d'emprar les arts escèniques com a mitjà d'integració social i d'educació en valors, fomentar la col·laboració d'un grup d'alumnes de secundària amb entitats socials del barri a fi que, participant en una activitat de teatre d'intervenció social, practiquin la reflexió, la motivació, la participació, l'esperit crític i la millora de les habilitats socials i facilitar l’espai de trobada de persones diverses que fomenti el debat i l’enriquiment mutu, compartint idees i coneixements. És un projecte d’aprenentatge-servei (APS).


El triangle el formen joves estudiants de secundària, persones sense sostre del Centre Assís i de Sant Joan de Déu i el Teatre de Sarrià. Junts van crear una peça de teatre-fòrum inèdita, On són els nostres beneficis?, que van portar a l'ecenari del Teatre de Sarrià el passat 21 de desembre. El debat provocat per les situacions representades va ser molt enriquidor, amb participacio intensa d'un públic què proposava alternatives de comportament, representant-les dalt l'escenari. Les tres parts van resultar molt beneficiades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada