UN CENTRE SOLIDARI

diumenge, 6 de març del 2011

EL DOCUMENTAL DEL MES: UN JOVE FREUD A GAZA. FER DE PSICÒLRG A PALESTINA


Divendres 11 i dimecress 23, a les 20,30h., al Teatre de Sarrià

Sinopsi
Ayed és un psicòleg palestí de 28 anys que treballa al camp de refugiats de Jabaliya, a Gaza, on la població viu marcada per la guerra i el bloqueig exercit per Israel. La càmera el segueix mentre va de casa en casa amb la seva maleta, fent visites a domicili. Ayed fa teràpia al jove Inas, que té tendències suïcides; a Maysa, que va veure morir el seu promès; a Hanan, que viu en l’extrema pobresa, i a Abed, un suïcida que va sobreviure a un intent d’atemptat. En el marc d’una població traumatitzada i mancada de professionals especialitzats en la salut mental, Ayed és un psicòleg entregat que vol oferir als seus pacients una mica de llum i calor. Un documental tràgic i còmic alhora, filmat a Gaza entre el 2006 i el 2008, quan la regió estava completament apartada del món.

Els directors
PeÅ Holmquist (1947) és cineasta independent i professor de cinema documental al Dramatiska Institutet, l’Escola Nacional de Cinema de Suècia. Ha produït més de 50 documentals i té la seva pròpia productora, HB PeÅ Holmquist Film, des de 1973.

Suzanne Khardalian (1956) és cineasta independent i periodista. Va estudiar periodisme a Beirut i París i va treballar com a periodista a París fins al 1988, quan començà a fer cinema. Té un màster en Llei Internacional i Diplomàcia.

Junts han dirigit obres com Back to Ararat, sobre el genocidi armeni ocorregut durant la Primera Guerra Mundial, o Bullshit, sobre la figura de Vandana Shiva, física nuclear índia coneguda per la seva labor com a activista mediambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada