UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 28 de juliol del 2014

NO ESTEM SOLS REFORMANT EL TEATRE

Xarxanet, el portal de l'associacionisme i el voluntariat de Catalunya,ha publicat:







En construcció!

El Centre de Sant Vicenç de Sarrià, Lluïsos d’Horta i Lluïsos de Gràcia, han iniciat les obres de rehabilitació dels seus teatres gràcies a la subvenció de l’ICUB.

L’any 2013 l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) va impulsar per segon any consecutiu el programa de rehabilitació d’auditoris i teatres d’entitats culturals sense afany de lucre. Aquest programa té com a objectiu ajudar a entitats culturals i ateneus de la ciutat de Barcelona a millorar i adaptar el seus espais a les normatives. En total es van concedir 1.716.473 euros a Lluïsos de Gràcia (1.283.864 €), el Foment Hortenc (101.238 €), Lluïsos d’Horta (324.595 €), el Centre Moral i Instructiu de Gràcia (3.990 €) i el Centre Catòlic de Sants (2.786 €).

A Lluïsos d’Horta les obres són un fet habitual durant els estius i aquest any no en serà l’excepció. Es duran a terme diferents actuacions però per la millora del teatre hi ha previst l’arranjament complet del pati de butaques un nou entapissat amb material ignífug i reparant les malmeses, els accessos tallafoc i el revestiment de la caixa escènica entre altres. L’objectiu de les obres és adaptar l’espai a totes les normatives a la vegada que es distribueix d’una manera més eficient i pràctica.

«Tenim molts més projectes per millorar els espais de casa nostra» explica la presidenta de Lluïsos Núria Font, que s’aniran fent a mesura que l’entitat trobi els fons econòmics per dur-los a terme. L’objectiu és poder tenir l’entitat enllestida per la celebració del 150è aniversari de l’entitat que es celebrarà el 2016.

El de Lluïsos de Gràcia és un projecte molt ambiciós: rehabilitar-se de cap a peus. Aquest estiu ha començat l’enderroc de l’edifici per tal de remodelar aquest equipament històric del barri de Gràcia. Durant el mes de juliol es duran a terme els treballs d’enderroc de l’edifici. A l’agost i al setembre s’iniciaran i es realitzaran els treballs de fonamentació i a l’octubre està previst col·locar la grua d’obra dins dels Lluïsos i es procedirà a instal·lar el paviment soterrani. L’estructura del nou edifici es farà durant els mesos de novembre i desembre.
Des de l’entitat valoren aquesta subvenció molt positivament: «Creiem que l'ICUB ha demostrat, amb aquesta subvenció, que aposta pels ateneus, per Lluïsos en particular i per la feina que tots fem. Que cal invertir en posar al dia entitats centenàries que ofereixen serveis a la societat».


 
 
En la primera convocatòria de la subvenció de l'ICUB una de les entitats que va rebre l'ajuda va ser El Centre de Sant Vicenç de Sarrià. Les actuacions per rehabilitar el seu teatre s’havien completat en dues de les seves tres fases. I amb l'ajut de l'ICUB finalment es preveu que el 2015 el seu teatre reobri les portes completament reestructurat.

La presidenta de l’entitat, Montserrat Morera explica que «aquesta subvenció ha fet possible la continuïtat del teatre, que estava abocat al seu tancament. Al desembre del 2014 el teatre complirà totes les normatives vigents d'accessibilitat, aïllament acústic i tèrmic i seguretat. Un teatre a la italiana, renovat, acollidor, que mantindrà el seu encant modernista».
«Aquesta subvenció ha fet possible la continuïtat del teatre, que estava abocat al seu tancament». Montserrat Morera
El record del teatre que durant 108 anys ha acompanyat a l’entitat és història, però sempre recordaran les anècdotes dels veïns comentant «Què bé des de casa escolto Mozart»,el públic que portava mantes, abrics, bufandes, gorres i guants per suportar el fred o la dificultat de trobar bombetes a 125V. «Esperem que aquesta reforma duri el mateix».
“La ciutat té un deute amb les entitats” va dir el 2012 Jaume Ciurana, regidor de cultura de l’Ajuntament de Barcelona durant la presentació de la primera subvenció que va concedir 1.150.000 euros per rehabilitar quatre ateneus de la ciutat.

El compromís del consistori és continuar fins el 2016 ajudant a rehabilitar auditoris i teatres d’ateneus i entitats culturals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada