UN CENTRE SOLIDARI

dilluns, 7 de juliol del 2014

SARRIÀ CAMINA PELS PORTS DE TORTOSA-BESEIT

Amb aquesta sortida, Sarrià camina ha consolidat la modalitat d'excursió de dos dies. L'objectiu: diversos pics dels Ports de Tortosa Beseit a l'entorn del refugi de la Font Ferrera, a la Sènia.


Catorze dels dinou expedicionaris inscrits es van trobar a primera hora del matí del dissabte 5 de juliol per iniciar el viatge cap al sud de Catalunya. Quatre feien el viatge apart: punt de trobada, el poble de Fredes. El darrer ja es trobava a la zona: punt de trobada, el refugi de la Font Ferrera.

Un llarg viatge en cotxe per l'autopista AP-7, farcida de peatges, ens va portar a la comarca del Montsià i a recórrer el seu límit sud, passant per Sant Rafael del Riu i la Sènia. Remuntant la vall del riu del mateix nom i endinsant-nos en terres valencianes, vam arribar al pantà d'Ulldecona, al monestir de Benifassà i, enfilant les estribacions dels Ports, al terme del viatge: el poble de Fredes, a 1090 metres d'altitud.


Ja amb divuit membres, l'expedició es va posar en marxa per resseguir el GR7, de pujada constant, per retornar a terres catalanes, al refugi de la Font Ferrera on vam trobar el dinovè expedicionari. Vam arribar-hi al migdia i, per tant, hora de dinar i becaina, però sense exagerar. Després una nova excursió a un cim proper: el Negrell.




Al vespre, retorn, sopar i dormir al refugi. Cansats però feliços de tot el que hem fet. Només un però: no hem aconseguit veure un trist exemplar de les famoses cabres hispàniques dels Ports.



L'endemà, un nou cim: el Tossal dels Tres Reis. Muntanya més alta de la comarca del Montsià i nou sostre comarcal per inscriure al registre del CE els Blaus.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada